ATRIAC en SMO-Specialized eindwinnaars T³ Series 2017

Zondag 24/09 waren de Lilse Bergen opnieuw kroongetuigen van de slotmanche van de T³ Series 2017. Met misschien wel de mooiste maar alleszins spectaculairste discipline binnen het triatlonlandschap stonden de teams aan de start van de alles bepalende teamrelay. Om het geheel nog wat spannender te maken mochten de teams dit jaar twee ploegen afvaardigen aan de start  van deze teamaflossing, teamtactiek gegarandeerd!

Zoals wel vaker dit seizoen waren het opnieuw Denteneer (TriGT-Fuji) en Tuur Lemmens (TDL-Verbinnen Sport) die als eersten uit het water kropen. SMO-Specialized en LTTD-Oil Service wisten snel de kloof te dichten waardoor alles beslist zou worden na de laatste wissel. TriGT-Fuji stevende met Erwin Vanderplancke af op de overwinning maar een penalty besliste daar anders over. Simon De Cuyper van SMO-Specialized ging in de laatste rechte lijn op en over het team uit Doornik. SMO-Specialized pakte daardoor de dagranking én de eindoverwinning de deze T³ teamcompetitie 2017!

Bekijk hier de volledige uitslag!

  

Bij de dames werd Atriac van in het begin nog wat onder druk gezet door Tribe-Accent en ITC-EFC maar zette al snel de puntjes op de i door hun 5e opeenvolgende dagzege te pakken in deze T³ Series 2017. Izegem-EFC werd tweede, Tribe-Accent derde. Met de volle 5/5 pakt het team uit Antwerpen met overtuiging ook de eindranking in deze T³ Series voor TriGT-Arena en KTT-Wilier.

Bekijk hier de volledige eindranking!