Battle der Lage Landen en een Spannende finale van de T3 Series dit weekend in Lille

Deze zondag staat de slotmanche van de T3 Series op het programma in Lille. In een Team Relay van 3 x (300m zwemmen – 5 km fietsen – 1.5 km lopen) zullen de teams een laatste keer het beste van zichzelf laten zien. Bij zowel de vrouwen als de mannen lijkt de eindoverwinning reeds vast te liggen, maar de strijd voor het podium blijft nog super spannend.

Tijdens deze wedstrijd krijgen de T3 Series ploegen hoog bezoek. 7 heren teams en 5 dames teams uit de Nederlandse Eredivisie zullen met hen de strijd aangaan in de Battle der Lage Landen. Naast een mooie trofee en eeuwige roem krijgt het beste team aan de finish nog een dikke premie van €750. 

Dames:

Bij de dames kan elk team nog op het podium terecht komen. TRIGT-Arena, TRIBE en ITC-EFC staan allemaal binnen de 3 punten van elkaar. De volgorde waarin deze dames over de finish komen zal meteen ook de volgorde voor de plaatsen 2, 3 en 4 in de eindranking zijn.

ATRIAC komt aan de start met Britt Heirman, vorige week nog op het podium van de Kwarttriatlon van Mechelen, Heleen Adams, die na lang blessureleed haar seizoen nog met glans wil afsluiten, en Sara Van de Vel, die op het WK Ironman 70.3 nog de overwinning in haar age-group wist weg te kapen en 2e age-grouper overall werd. 

TRIGT-Arena lijkt alles uit de kast te halen voor de 2e plaats. Zij brengen Franse International Margot Garabedian aan de start. Zij wordt geflankeerd door Kelly Decaluwé en Belgisch Kampioene Sprintduatlon Emma Claisse. 

Het team van TRIBE hoeft hierbij zeker niet onder te doen. Hanne Peeters komt in Lille de laatste wedstrijdprikkel opdoen voor ze naar de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires (ARG) vertrekt. Zij krijgt gezelschap van Kiara Lenaertz, die in volle voorbereiding is op het EK U23 in Eilat (ISR). Jolien Vandemoortele vervolledigd het trio. Zij kan aan haar seizoen met enkele mooie overwinningen een top einde breien door haar team naar het podium te leiden! 

Heren:

Bij de heren ligt het podium ook nog open voor de teams uit de top 5. TRIGT-Arena lijkt te zijn gaan vliegen, maar voor ATRIAC, LTTD-Oil Service en KTT – Zamaro zal het nog volle gas racen worden om op het podium te eindigen. KTT-Zamaro heeft maar 9 punten achterstand op de tweede plaats en maar 1 punt achterstand op LTTD-Oil Service. In het verleden bleken ze al heel geschikt te zijn voor deze formule, en kunnen wel eens de topfavorieten van de dag zijn. 

TRIGT-Arena lijkt in elk geval de puntjes op de i te willen zetten. Met een team dat volledig uit internationals bestaat met Christophe De Keyser, Peter Denteer en Erwin Vanderplancke kan de weg open liggen om hun eerste individuele manche te winnen dit seizoen. Christophe en Erwin die nog teren op

ATRIAC gaat voor een combinatie tussen oude getrouwen en jong talent. Belgisch Kampioen Halve Triatlon Alexis Krug komt het nog eens op de aller kortste afstand proberen. Hij krijgt jonge belofte Nick Thijs als volgende atleet, die zijn goede tweede deel van het seizoen zal proberen te verlengen. Finisher wordt vice-belgisch kampioen crosstriatlon Wouter Vander Mast. 

LTTD-Oil Service kiest voor hetzelfde recept voor hun ploeg. De Belgisch Kampioen Ploegentriatlon brengt met Louis Nayaert en Antonio Hernaert twee atleten aan de start die bekend staan om hun explosieve capaciteiten. Stijn Goris zal de kapitein van dienst om zijn ploeg naar het eindpodium te loodsen. 

De volledige startlijst in Lille vinden jullie hier.

De huidige ranking voor Lille vinden jullie hier.