Jelle Geens en Charlotte Deldaele winnen eerste T³ Serie Doornik

De eerste wedstrijd van het nieuwe T³ circuit was meteen een schot in de roos. Ondanks de regen stonden de grote namen van de Belgische triatlonwereld, aangevuld met enkele buitenlandse toppers, aan de startlijn in Doornik.

Bij de mannen ging de winst naar onze internationale topper Jelle Geens (SMO-Specialized). Jelle pikt deze teamcompetitie mee in functie van zijn grote doel: kwalificatie voor Rio 216. Als tweede kwam de snelste zwemmer, Peter Denteneer (EFC-ITC) over de streep. Peter is in volle voorbereiding voor de European Games in Baku begin Juni. Als derde kwam de kopman van thuisclub TriGT, Pierre Balty, over de meet. Het jonge talent Pierre Balty werd vorig jaar nog 11e op het EK Jnioren en maakt dit jaar de overstap naar het internationale elitecircuit.

Bij de dames werd het een glansrijke overwinning voor EFC-ITC atlete Charlotte Deldaele. Ze kwam als eerste uit het water en kon die plaats vasthouden tot het einde. Ook voor Charlotte dus een geslaagde test in functie van het EK en de Europese Spelen in Baku. Achter haar kwam hardloopster Xenia Luxem (TRINITY) fel oprukken en liep met de snelste looptijd naar een verdiende tweede plaats. Op het derde schavot stond de Belgisch-Nederlandse international Kirsten Nuyes van het SPTC-185 Team. Vorige week werd Kirsten nog knap 9e in de Europese Junior Cup in Melilla, al zat er toen nog meer in als ze niet werd verkeerd gestuurd tijdens het zwemonderdeel.

De uitslagen zijn terug te vinden op de website van de Team Triathlon Series.