JoJo wint in Weiswampach en leidt SP&O naar de dagzege!

De uitbraak van blauwalgen gooide roet in het triatlon-eten, waardoor de organisatie van de 23e Internationaler Triathlon van Weiswampach nood gedwongen al hun wedstrijden van afgelopen weekend moesten veranderen naar een duatlon. Zo ook voor de T3 Series die bij onze Luxemburgse collega’s op bezoek kwam. De 14 teams kregen een sprintduatlon over 5 km lopen – 20 km fietsen – 2.5 km lopen voorgeschoteld. 

Het was Jonathan Wayaffe (SP&O – Simac) die hierbij aan het langste eind trok. Hij wist voor de eerste keer in zijn carrière een T3 Series manche op zijn palmares te schrijven. Zijn prestatie was samen met die van Tim Van Hemel, Neal Van Vaerenbergh en Mika Vekemans – die respectievelijk 6e, 11e en 14e werden – genoeg om ook het team uit Mechelen voor de allereerste keer met de overwinning in het ploegendagklassement te gaan lopen! Door hun uitstekende prestatie schuift SP&O op naar de 4e plaats in het tussentijdsklassement. 

Achter Wayaffe haalde Erwin Vanderplancke (TRIGT – Arena) daags na zijn uitstekende prestatie in de World Cup van Lausanne de 2e plaats. Zijn resultaat, samen met die van Christophe De Keyser, Michael Rosu en Dylan Magnien brengt TRIGT naar de 2e plaats in het dagklassement, waardoor ze verder uitlopen in het tussentijdsklassement. 

De naam waar iedereen vooraf naar uitkeek was ras duatleet Angelo Vandecasteele van 3MD. Tegen de 2 internationale triatleten moest hij vandaag nog de duimen leggen, maar zijn 3e plaats bleek genoeg om ook 3MD de beste rangschikking in het dagklassement tot hiertoe te schenken. Deze teamprestatie werd mogelijk gemaakt door Emmanuel Lejeune, Vincent Van de Walle en Jan Vervaet. 3MD-WCup komt hierdoor de top 10 binnengevallen in het tussentijdsklassement. 

TRIGT-Arena loopt verder uit in het dagklassement. Zij hebben nu 8 punten voorsprong op ATRIAC, dat in Weiswampach de 4e plaats bekleedde. LTTD-Oil Service staat nog 5 punten verder op de 3e plaats. SP&O-Simac komt de top 5 binnengestormd door hun dagoverwinning. Zij lijken vol de strijd aan te gaan met KTT-Zamaro. Zij komen nu op de 5e plaats terecht met 2 punten achterstand op SP&O. 

De volledige daguitslag per ploeg en individueel vinden jullie hier. 

De volledige tussentijdseranking vinden jullie hier. 

Een uitgebreider verslag vinden jullie via http://3athlon.be/wayaffe-en-spo-winnen-t3-weiswampach-zege-is-een-opkikker/