perstekst T3 series

Nieuwe nationale toptriatloncompetitie voor teams

In 2015 start de Belgische Triatlon & Duatlon Federatie een teamcompetitie, genaamd Team Triathlon Series (T³ Serie), naar het succesvolle voorbeeld in Frankrijk (Grand Prix), Duitsland (Bundesliga) en Nederland (Eredivisie). Het is de bedoeling om via korte, spectaculaire triatlonformats Belgische toppers samen te brengen in een high performance competitie maar ook een toegevoegde waarde te creëren voor de ontwikkeling van beloften. Dankzij het concept wordt de sport toegankelijk gemaakt voor het bredere publiek en krijgen de clubs ook de mogelijkheid om hun clubwaarde promotioneel te versterken.   

Concept

Het project start met één heren- en één damesdivisie waarbij maximum 20 teams (verbonden aan een erkende Vlaamse of Waalse club) starten per divisie. Naar de toekomst toe is het de bedoeling om te groeien naar meerdere divisies waarbij teams kunnen promoveren of degraderen. In 2015 wordt de T³ Series samengesteld door 4 wedstrijden (verspreid over Vlaanderen en Wallonië), telkens per geslacht, over maximum de sprintafstand (750m zwemmen, 20km fietsen, 5km lopen) en met maximum 100 atleten aan de start. De mogelijke formules zijn een sprinttriatlon, een ploegentriatlon of een aflossingstriatlon (relay).

Vier topwedstrijden

De vier wedstrijden waarbij de teams zullen strijden voor de eindoverwinning, worden georganiseerd door 4 toporganisaties met jarenlange ervaring:

  1. 26 april 2015 – Tournai (www.trigt.be) – sprinttriatlon
  2. 1 mei 2015 – Izegem (www.izegemsetriatlon.be) – ploegentriatlon
  3. 31 mei 2015 – Zwevegem (www.nlt.be) – relay triatlon
  4. 27 september 2015 – Lille (www.trille.be) – sprinttriatlon

We are triathlon

Samen met de 5 betrokken partners wil de Belgische federatie met dit concept een meerwaarde creëren omtrent media-exposure, sponsoring (hospitality) en beleving van triatlon. Zo zal ieder event in beeld worden gebracht door partner Arendsoog, waarbij de reportages te zien zullen zijn via Sporting Telenet 8 en verschillende media. De ontwikkeling van de app myvtdl (iOS & android) zal het mogelijk maken om live de prestaties te volgen van de atleten in actie tijdens de wedstrijd. Over de prestaties van de teams zal uiteindelijk ook uitvoerig verslag (in woord en beeld) worden gebracht via social media en de specifieke website www.teamtriathlonseries.be

Teambuilding

Via deze nieuwe competitie krijgen zowel Vlaamse als Waalse clubs de kans om hun betere atleten te laten starten in een high performance competitie, verder te investeren in talentontwikkeling en hun sponsoring te maximaliseren. De Belgische toppers (De Cuyper, Verstuyft, Geens, …) zijn alvast present en afhankelijk van de sterkte van hun team zullen zij uiteindelijk de overwinning kunnen claimen na 27 september. De slothappening van deze T³ Series vindt plaats op 15 november tijdens de triatlon- en multisportbeurs Triathlon-World in Brussels Expo, waar de prijzenpot van € 15.000 zal verdeeld worden onder de laureaten teams.

 

Met dank aan onze partners: Arendsoog, Bakala Academy, Callant Verzekeringen, High5 en Grinta

 

Contact

Sofie Dely – Sporttechnisch Coördinator Vlaamse Triatlon & Duatlon Liga – sofie.dely@triathlon.be – 0497/58.79.89

Wim Janssens – Communicatie Vlaamse Triatlon & Duatlon Liga – wim.janssens@triathlon.be – 0494/868.194