Tweede divisie

Team Triathlon Series - Tweede divisie

Team Triathlon Series - Ploegentriatlon Herderen

Ploegentriatlon Herderen

De teamtriatlon in Herderen is één van de twee wedstrijden in de teamcompetitie die in team-verband moet afgelegd worden. Dit wil zeggen dat ploegen ten allen tijden SAMEN (minstens met het minimum toegelaten atleten) moeten blijven. Atleten die worden achter gelaten worden uit de wedstrijd genomen. Bij de mannen mogen maximaal 6 atleten opgesteld worden en zal het resultaat van de 4de atleet tellen. Bij de vrouwen mag een team opgesteld worden van 5 atletes en telt het resultaat van de 3de vrouw.

Het zwemmen zal los van het fietsen en lopen afgewerkt worden in het 25m zwembad van Bilzen (1 team per baan). Fietsen en lopen zal later op de dag plaatsvinden in en rond het centrum van Herderen. Het fietsen zal van start gaan in tijdritformule en op basis van de zwemtijden. Het snelst zwemmende team zal met andere woorden als eerste van start gaan. Het 2de team start 30″ + het verschil in zwemtijd later,… De atleten zijn verplicht om naast hun fiets ook helm en fietsschoenen in de wisselzone op te stellen. Er mag dus niet van start gegaan worden met reeds schoenen aan. Tijdens het fietsen is drafting tussen de verschillende ploegen niet toegelaten.

Wedstrijd details

Datum 03/19/2017
Organisator Sport-Events
Website http://www.sportevents.be/t3-team-series/
Email wouter@sportevents.be
Inschrijven

Voeg toe aan agenda

Download de Waccan App op je smartphone, je krijgt meteen een handig overzicht van de T³ wedstrijden en synchroniseer met je agenda.

Team Triathlon Series - QR code