SMO-Specialized overtuigend T³ kampioen 2015 !

Zondag 27/09/2015 zal de Belgische triatlongeschiedenis ingaan als de apotheose van het gloednieuwe nationale teamcircuit. Een high performance competitie die clubs, jeugd en internationale toppers wil samenbrengen via korte maar spectaculaire triatlonformats.

Na de eerste 3 wedstrijden in Doornik (individuele sprinttriatlon), Izegem (ploegentriatlon) en Wevelgem (teamrelay) stonden de teams vandaag aan de start in Lille voor opnieuw een 1/8e triatlon. Aangezien in deze finalewedstrijd dubbele punten te sprokkelen waren, was nog alles mogelijk in de eindranking. Zowel bij de vrouwen als bij de mannen stonden de eerste 3 teams op slechts luttele puntjes van elkaar en ook de vierde uit beide klassementen speelden nog mee voor een podiumplek.

20150927_153552_DSC_1810_copy_750px

Dit gedroomde scenario zorgde dan ook voor razend spannende en spectaculaire duels. Aangezien de eerste 4 heren en eerste 3 dames van elk team meetellen voor de punten was het voor elke atleet strijden tot de laatste meter. De aanwezige supporters zullen het onder een stralend zonnetje, in een prachtig domein van de Lilse Bergen, zeker beamen.

Mede-topfavoriet ATRIAC moest vandaag, in tegenstelling tot voorgaande T³ wedstrijden, vrede nemen met een bijrol. Het bleek SMO-Specialized die zowel bij de dames als bij de heren vandaag met een collectief indrukwekkende prestatie overtuigend de sterkste was.

Dameswedstrijd.

Om 14u werd deze finale op gang geschoten waarbij SMO-Specialized meteen zeer sterk voor de dag kwam met 4 dames in een kopgroep van 7. Enkel Charlotte Deldaele van EFC-ITC en Hanne De Vet van SPTC-185 konden mee. Tijdens het fietsen zagen we in de achtergrond sterke blokken samenwerken om de achterstand zo klein mogelijk te houden. Ine Couckuyt (EFC-ITC), Xenia Luxem (TRINITY), Sara Van de Vel (SOLID), Heleen Adam en Heidi Veramme van ATRIAC moesten op een stel goede loopbenen rekenen om orde op zaken te stellen. Maar het was uiteindelijk Emma Pallant van SMO-Specialized uit de kopgroep die met de overwinning ging lopen. Ook Charlotte Deldaele kon nog net de sterke loopsters uit de achtergrond voorblijven voor het zilver. Xenia Luxem pakte de laatste podiumplek voor Ine Couckuyt en Sara Van de Vel.

20150927_154420_DSC_1912_copy_750px

Met 3 dames in de top 7 pakte SMO-Specialized vandaag niet alleen de dagwinst maar door de dubbele punten in deze T³ finale stellen ze hun eerste plaats in de eindranking van de Team Triathlonseries 2015 veilig. Ondanks een mindere dag behoudt ATRIAC zijn 2e plaats in de eindranking voor EFC-ITC die 3e wordt. Het jonge damesteam van SPTC-185 komen slechts 1 schamel puntje te kort voor het podium. Volgend jaar zullen deze jongedames van Marc Herremans zeker een stukje sterker aan de start van de T³ series komen, dat belooft!

Herenwedstrijd.

Ook hier legt SMO-Specialized de basis voor zijn eindoverwinning door collectief sterk te zwemmen. Met Brems, Krug, Van der Meer en De Cuyper zaten ze op de fiets allemaal in een kopgroep waar ATRIAC de grote afwezige bleek. De achtervolgende groep, met nochtans mooie namen als Peter Denteneer (EFC-ITC), Jonathan Wayaffe (SP&O), Pierre Balty (TRIGT-Tournai), Stef Verachten (TRILLE), was er aan voor de moeite. De kopgroep van 18 atleten zou lopen voor de overwinning en daarin haalde Marten Van Riel (SPTC-185) het in een spannende eindsprint van Pieter Heemeryck (LTTL-Oil Service) en iets verderop Erwin Vanderplancken (TriGT-Tournai).

20150927_165756_DSC_2419_copy_750

 

SMO-Specialized springt als dagwinnaar over ATRIAC naar de eerste plaats in deze eindranking. ATRIAC (tweede) en KTT-Zamaro (derde) kenden vandaag een mindere dag maar wisten op basis van hun voorgaande prestaties alsnog hun podiumplaatsen veilig te stellen.  Het waren TriGT- Tournai en LTTL-Oil Service die vandaag zeer knappe prestaties lieten zien en daarmee hun visitekaartje afgeven voor het T³ circuit in 2016.

  • Bekijk hier de individuele uitslag
  • Bekijk hier de teamuitslag heren en dames
  • Bekijk hier de einduitslag van de Team Triathlon Series 2015 Heren en Dames
  • Bekijk hier de eerste selectie foto’s
  • Uitgebreid verslag donderdag 18u op Sporting Telenet Kanaal 1!

We willen alvast alle teams, atleten, organisatoren, scheidsrechters, vrijwilligers, supporters en onze partners Grinta! – Arendsoog – High5 – Callant en Bakala bedanken om deze competitie mogelijk te maken. Eerstdaags volgt een evaluatiemoment met alle betrokken partijen om de competitie 2016 te optimaliseren, want we zij niet blind voor de kinderziektes. We hopen van harte jullie volgend jaar opnieuw te mogen verwelkomen, misschien wel met een tweede divisie bij voldoende interesse.

20150927_210349_DSC_5952_copy_750px 20150927_210400_DSC_5988_copy_750px