Spektakel verwacht op tweede T3 Series manche in Sint-Laureins

Na het spannende Belgische Kampioenschap Ploegentriatlon waar LTTD-Oil Service op het scherpst van de snee met de overwinning ging lopen, en de ATRIAC Dames hun 9e T³ Series zege op rij pakten, trekken we met de triatlon karavaan naar het Oost-Vlaamse Sint-Laureins. 

De Boerekreek Triatlon onder organisatie van SMO-Specialized is reeds aan zijn 32e editie toe, en organiseert dit jaar voor de eerste keer een manche van de T³ Series. Op het programma staat een individuele Supersprint Triatlon met 400 m zwemmen – 14 km fietsen – 3 km lopen. 

Dames:

Bij de dames verwachten we een spannende strijd om de dagzege. Omwille van een druk internationaal weekend met een World Cup in Astana en een Ironman 70.3 in Lissabon starten de ATRIAC Dames zonder internationale atleten Valerie Barthelemy en Katrien Verstuyft. Maar met Jolien Vermeylen, Heleen Adams, Britt Heirman en Ines Van Troyen brengt ATRIAC weer een team aan de start dat sterk is in de breedte. 

Zij worden uitgedaagd door Doornikse TRIGT-Fuji, dat Kelly Decaluwé – de zilveren medaille van het BK Sprint Duatlon 2018 – , Eloïse Piron en Ironman Hawaii ganger Annabelle Pirotte aan de startlijn verwacht. 

Bij ITC-EFC merken we de afwezigheid op van Ine Couckuyt en Charlotte Deldaele, die in Doornik nog met hun team naar de 3e plaats wisten te lopen. 

De youngsters van TRIBE staan ook te popelen voor hun wedstrijd van zondag. In Doornik misten ze net het T3 Podium. Met Kiara Lenaertz, Hanne Peeters, Joni Meere, Jolien Vandemoortele en Lene Courcelles komt een ploeg waarin alle atletes jonger zijn dan 23 jaar aan de start. 

Heren:

 

Bij de heren komt LTTD-Oil Service aan de start zonder snelle zwemmer en hardrijder Tim Brydenbach. Die gaat volgende week op de Ironman van Lanzarote op zoek naar een ticket voor Hawaii dit najaar. Hij wordt vervangen door ex-competitie zwemmer Dries Demeulenaere. Matthias Laureys neemt de plaats in van Sybren Baelde. 

LTTD-Oil Service zal het vuur aan de schenen gelegd worden door ATRIAC. Zij brengen naast sterkhouders Lander Dircken en Thomas De Vleeschouwer ook Alexis Krug aan de start, die vorig jaar nog de sprinttriatlon aan de Boerekreek op zijn palmares wist te schrijven. Absolute kopman bij de mannen van Antwerpen is Olympiër Jelle Geens. Na een lekke band in de World Triathlon Series van Yokohama is hij erop gebrand om zijn goede vorm te etaleren. Nick Thijs en Dieter Boeye vervolledigen het team. 

Bij de TRIGT-Arena heren weegt ook de World Cup van Astana op de ploegselectie. Peter Denteneer, Christophe De Keyser en Erwin Vanderplancke gaan in Kazachstan op zoek naar hun eerste punten voor de Olympische Ranking. De ploeg brengt wel sterke fransman Dylan Magnien aan de start, die vorig jaar nog het Open BK Sprint Triatlon en Kwarttriatlon wist te winnen. Michael Rosu maakt promotie vanuit de 2e divisie ploeg van TRIGT, en kiest er dus vol voor om de kansen van TRIGT in de 1e divisie ploeg gaaf te houden ten koste van verdere deelname aan de 2e divisie. 

Bij KTT-Zamaro zijn de jonge gasten gebrand op revanche na de ontgoocheling van Doornik.  De Kempische ploeg kiest voor dezelfde formatie als in Doornik (zonder Franse Belofte Quentin Barreau), en brengt een overwegend jong team aan de start met recente Ironman 70.3 winnaar Tom Suetens, Marco Akershoek, Adam Lambrechts, Yorben Verboven, Jarne Verhaeghen en Rik Malcorps. Op de explosieve format in Sint-Laureins moeten ze zeker in staat zijn om hun achterstand op de top van het klassement in te halen. 

De thuisploeg SMO-Specialized kiest ook resoluut voor de jeugd. De 3 junioren Simon Folens, Joris Basslé en Jarno Cuypers worden aangevoerd door Olympiër en ploegkapitein Simon De Cuyper. De Cuyper, die net uit blessure komt, kan hopelijk deze keer wel lopen en in de punten eindigen.

De voorlopige deelnemerslijst van de dames en heren vinden jullie hier.