T3 Series in Weiswampach belooft alles om te gooien!

Na dit weekend zal de T3 Series voorbij halfweg zijn. Momenteel staat TRIGT aan de leiding met 1 punt voorsprong op ATRIAC. In Sint-Laureins moest het Leie Triatlon Team Deinze (LTTD) zijn koppositie afgeven aan de grootste Waalse club en zakten ze terug naar de derde plaats op 2 punten van ATRIAC en 3 punten van TRIGT. De T3 Series van Weiswampach belooft dus weer een spannende race te worden!

De Wämper Triathlon International de Weiswampach is reeds aan zijn 23e editie toe, wat van de Luxemburgse wedstrijd ook voor de belgen één van de klassiekers op de kalender maakt. Omwille van problemen met het zwemwater (blauwalg) zal er dit jaar geen triatlon maar een duatlon doorgaan! Dit over de de afstanden van 5 km lopen – 20km fietsen – 2.5 km lopen.

De startlijst verzekert alvast een heel spannende wedstrijd! Momenteel brengt TRIGT met Christophe De Keyser, Dylan Magnien, Edouard Verstraete, Erwin Vanderplancke en Michael Rosu een team aan de start dat op papier de te kloppen ploeg lijkt. Christophe en Erwin staan wel daags voordien aan de start van de World Cup in Lausanne (SUI). Mogelijks zal deze zware race toch nog in de benen zitten de dag erna.

ATRIAC kiest ook in Weiswampach voor een gezonde mix van vaste waarden en jong talent. Alexis Krug (winnaar van het BK Halve Triatlon in Eupen) wordt geflankeerd door Lander Dircken, Koen Veramme en Wouter Vander Mast. Zij worden bijgestaan door jonge veulens Nick Thijs en Job Téblick, die zijn debuut maakt in de T3 Series. Zij hebben 1 punt achterstand op TRIGT in te halen in het tussentijdse klassement. Wie van de twee teams voor de ander eindigt wipt dan ook over zijn concurrent in het klassement.

Bij regerend kampioen ploegentriatlon LTTD-Oil Service komen Tom Mets en Tim Brydenbach terug in stelling. Zij moesten Sint-Laureins nog aan zich voorbij laten gaan, maar hun wederoptreden betekent dat LTTD nog steeds vol voor de eerste plaats gaat in deze T3 Series. Snelle loper Sybren Baelde zou bij hen wel eens voor de verrassing kunnen zorgen. Een duatlon deze keer zou goed kunnen uitdraaien. Stijn Goris lijkt na zijn overwinningen in Retie en Jabbeke helemaal klaar om ook op het hoogste nationale niveau weer zijn stempel te drukken. Samen met sterke allrounder Louis Naeyaert lijkt LTTD weer klaar voor een topprestatie.

Bij het Kempisch Triatlon Team (KTT-Zamaro) komt Belgisch Kampioen Sprinttriatlon Tom Suetens zijn ploeg leiden. Zij staan momenteel al op 12 punten achterstand van de kop van het klassement, en mogen geen punten meer verliezen als ze willen blijven meedoen voor de eindoverwinning. Bij de kempische ploeg zitten enkele jonge atleten met zeer snelle loopbenen, zoals Rik Malcorps, Yorben Verboven en Vince Van de Poel. Een topprestatie van hen kan wel eens genoeg blijken te zijn om terug in de top 3 van het klassement te komen na zondag!

Op de 5e plaats in het ploegenklassement staat momenteel SMO-Specialized. De T3 Series winnaar van 2017 moet het deze keer zonder meervoudig Belgisch Kampioen Simon De Cuyper doen. Zij trekken ook hier weer vol de kaart van de jeugd en staan met hun 3 sterkste youngsters aan de start. Joris Basslé, Jarno Cuypers en Robbe De Dobbelaere komen in Weiswampach hun voet zetten naast Nederlandse internationals Donald Hillebregt en Jardy van den Heuvel. Snelle loper Nicolas Tilman vervolledigt de ploeg.

Andere op te merken atleten op de startlijst zijn Angelo Vandecasteele en Emanuel Lejeune van 3MD. Zij komen duidelijk van de duatlon in Weiswampach profiteren om voor 3MD belangrijke punten te sprokkelen.

De volledige startlijst vinden jullie hier.