Team Triathlon Series gaan van start op 1 mei

De aftrap van het vierde seizoen van de Team Triathlon Series wordt op dinsdag 1 mei gegeven in Doornik. De beste teams kunnen als extraatje ook meteen de Belgische titel ploegentriatlon in de wacht slepen.

Op de startlijst van de eerste divisie bij de heren zien we TRIGT-Arena drie internationale toppers opstellen met Christophe De Keyser, Peter Denteneer en Erwin Vanderplancke. Maar ook andere teams kunnen rekenen op atleten met internationale ervaring zoals Simon De Cuyper (SMO-Specialized), Arthur De Jaegher (TDL-Verbinnen Sport), Antonio Hernaert (LTTD-Oil Service) en Jonathan Wayaffe (SP&O-SIMAC).

Dinsdag zullen ook heel aantal juniores meestrijden op het hoogste niveau. We zien onder andere het volledige podium van BK Duatlon van afgelopen weekend aan de start met Tom Van Cappellen (SP&O-SIMAC), Jarno Cuypers (SMO-Specialized) en Mika Vekemans (SP&O-SIMAC).

Het wordt verder bij de heren uitkijken naar de teams KTT-Zamaro en ATRIAC. KTT-Zamaro won vorig jaar de eerste manche van de Team Triathlon Series in Herderen, ATRIAC werd dan weer de Belgisch kampioen ploegentriatlon in 2017. De vraag is ook of de transfers van afgelopen winter voor verassingen zullen zorgen.

Bij de dames is ATRIAC het te kloppen team. Zullen ze de suprematie van 2017 kunnen verder zetten? Ze zetten de Belgische Kampioene Sprint en Kwart Valerie Barthemely in, het wordt afwachten of zij gerecupereerd zal zijn na WTS Bermuda. Tegenstand wordt vooral verwacht van de Waalse atletes van TRIGT-Arena, die met Doornik ook het thuisvoordeel hebben. TRIBE start met een jonge ploeg met onder andere Hanne Peeters (BK Duatlon juniores). Het team van ITC-EFC rekent op de sterkhouders Charlotte Deldaele en Ine Couckuyt.

De brug naar de wisselzone na het zwemmen staat op een nieuwe locatie, de laatst gemeten watertemperatuur in Doornik is 16 graden en we hopen dat regen uit blijft.

Tot dinsdag!