Teamsamenstelling T³ Series 2017

De teams kregen tot 15 januari de tijd om hun ploeg samen te stellen. De transferlijst van afgelopen seizoen gaf al aan dat er opnieuw heel wat ging bewegen in T³-land. Hieronder vind je de definitieve teamsamenstelling, het belooft alvast een spannend T³ Seizoen te worden met nieuwe teams, een sterk deelnemersveld en uitdagende omlopen.

Transfers:

Voornamelijk bij de internationals zagen we enkele verschuivingen: zo trok Marco Van Der Stel van SMO-Specialized naar SP&O en maakte Nixie Turner de omgekeerde beweging. Peter Denteneer zagen we in het tussenseizoen overstappen van de Vlaamse naar de Waalse liga en ruilt het Izegemse team ITC – EFC  in voor TriGT – Arena uit Doornik. Alexandra Tondeur zien we na een jaar afwezigheid opnieuw op de T³ startlijst van TriGT-Fuji; Amber Rombaut daarentegen verlaat SMO-Specialized en zien we dit seizoen jammer genoeg niet meer terug in de T³ Series. Tim Van Hamme zien we na drie jaar opnieuw naar zijn oorspronkelijke club Tribe-Accent trekken en ook Leen Vanden Daelen keert na vijf seizoenen bij ITC terug naar haar woonplaats en zal een versterking zijn voor de Leuvense Kalgirls van TDL – Verbinnen Sport. KTT-Zamaro krijgt versterking van Xenia Luxem die overkomt van SMO-Specialized, SMO ziet zich wel nog versterkt met Jarno Cuypers (TRILLE).

Nieuwe namen:

In de eerste plaats zien we enkele nieuwe T³ teams die natuurlijk ook nieuwe gezichten met zich mee brengen. Braine (TTB) brengt jonge belofte Arnaud Mengal mee, Bij Solid Endurance krijgt Thomas Jurgens hopelijk meer kansen dan vorig jaar bij SPTC en SJKT ruilt hun T³ damesteam in met een T³ herenteam.

Nieuw in het T³ circuit maar zeker niet nieuw in het Belgische triatlonlandschap zijn toppers Bert Jammaer (SOLID-Endurance) en Bruno Clerbaut (3MD). Wel helemaal nieuw is de Antwerpse Jolien Vermeylen die vorig jaar haar eerste succesvolle stappen in de triatlon maakte na een knappe zwemcarrière. Bij SP&O hebben ze naast de Brit Morgan Davies ook nog Tim Van Hemel en Marc Geerts binnen gehaald. Zowel Marc als Tim waren afgelopen jaren actief in het Nederlandse teamcircuit, we zijn benieuwd hoe ze het er bij ons van af brengen. Nog meer internationaal geweld zien we bij de dames van SPTC – 185 waar de Nederlandse international Maaike Caelers haar debuut in de T³ Series maakt. Ook Wereldkampioen bij de beloften, Jorik Van Egdom, zien we volgend T³ seizoen hopelijk aan het werk op Belgische bodem voor het SMO-Specialized team. Voor KTT-Zamaro maakt Belgisch kampioen duatlon Vincent Bierinckx zijn debuut in het T³ circuit. Opmerkelijk ook Wouter Van der Mast die we als T³ organisator en medewerker van SportEvents zien uitkomen voor Atriac.

All Star Team:

Dit jaar maken Claire Michel (ASBL), Marten Van Riel (SPTC) en Lone Meertens (LTTD) deel uit van het nationaal team. Zij kunnen individueel deelnemen aan de wedstrijden maar doen uiteraard niet mee aan de teamranking.