TRIGT met overmacht en thuisploeg KTT die blijft meedoen voor het eindpodium

Aan het Netekanaal in Viersel stond gisteren de vierde manche van de T3 Series in de eerste divisie op het programma. Thuisploeg KTT-Zamaro staat al jaren in voor een top organisatie, en dit jaar werd die jaren ervaring beloond met de organisatie van een manche in de eerste divisie van de T3 Series. De 14 herenteams kregen een sprinttriatlon over 750 m zwemmen – 20 km fietsen – 5 km lopen voorgeschoteld. 

Na een hectische start vormde zich een kopgroep met Tuur Lemmens (TDL-Verbinnen Sport), Erwin Vanderplancke en Peter Denteneer (TRIGT-Arena), Alexis Krug (ATRIAC), Tom Suetens (KTT-Zamaro) en Thomas Jurgens (SOLID-Endurance). 

In het fietsen konden de koplopers een kleine voorsprong opbouwen op twee achtervolgende groepen waar KTT-Zamaro, ATRIAC, LTTD-Oil Service en vooral TRIGT-Arena goed vertegenwoordigd waren. 

In het lopen wist Erwin meteen een gat te slagen en zijn voorsprong vast te houden tot op de finish. Hij pakte na zijn tweede plaats vorige week in Weiswampach vandaag over verdiend de overwinning. Uit de achtervolgende groep kwam zijn ploeggenoot Pierre Balty Sterk opzetten. Hij liep met de snelste looptijd naar de 2e plaats. Alexis Krug van de Antwerpse Triatlon en Duatlon Club, ATRIAC, wist de achtervolgende atleten voor te blijven en liep naar de 3e plaats. 

Met 5 atleten in de top 10 was het overduidelijk dat TRIGT-Arena met de 1e plaats in het ploegenklassement van de dag zou gaan lopen. De podiumplaatsen van Erwin en Pierre werden aangevuld met een 6e plaats van Peter Denteneer en een 9e plaats van Edouard Verstraete. 

Voor de 2e plaats in het ploegenklassement draaide de wedstrijd uit op een ware triller. Het was thuisploeg KTT-Zamaro die met 1 puntje verschil het middelste schavotje wist te bemachtigen. Zij bleven met 57 punten net voor ATRIAC die met 58 punten op de 3e plaats eindigen. 

In het tussentijds klassement loopt TRIGT verder uit. Zijn gaan met 186 punten naar Lille om te proberen voor de eerste maal de eindoverwinning in de T3 Series binnen te halen. ATRIAC staat al heel het seizoen op de tweede plaats op 17 van TRIGT-Arena, en zij gaan naar Lille met Belgisch kampioen ploegentriatlon LTTD-Oil Service op hun hielen. Zij lopen 8 punten achter. LTTD is evenwel zelf nog niet zeker van een podiumplaats in Lille. KTT-Zamaro staat op 1 puntje achterstand op de 4e plaats, en lijken nog vol op mee te doen voor het podium.

De volledige dag uitslag per ploeg en individueel vinden jullie hier.

De volledige tussentijdse ranking vinden jullie hier.

Een uitgebreider verslag vinden jullie via http://3athlon.be/vanderplancke-aanvalsleider-van-trigt-in-t3-viersel/