TRIGT neemt de leiding en ATRIAC Dames voor hun 10e teamzege op rij

Aan de Boerekreek in Sint-Laureins werd een groot spektakel stuk opgevoerd door de T3 Teams over de Supersprint triatlon bij organiserende ploeg SMO-Specialized. De dagoverwinning ging in beide reeksen naar ATRIAC, waar Jelle Geens de eerste overwinning voor zijn club pakte, en Jolien Vermeylen de basis legde voor de dagzege per ploeg. Aangevuld met de vierde plaats van Heleen Adams – die uit de achtergrond terugkwam – en de zesde plaats van Ines Van Troyen, zijn de ATRIAC Dames reeds toe aan hun 10e T3 zege op rij. Hanne  Peeters kon net voor ploeggenote Kiara Lenaertz de tweede plaats wegkapen, en zij brengen zo TRIBE in ex-aequo met TRIGT in de tussentijdse eindranking. De jonge meisjes van ITC-EFC strijden na Sint-Laureins nog volop mee voor 2e plaats in de eindranking, want zij wisten met de 3e plaats in het dagklassement te gaan lopen vandaag.

(foto door Emilio Hernaert)

De Brit Chris Perham wist kort achter Olympiër Jelle Geens tweede te worden. Huidig Belgisch Kampioen Standard Distance Triatlon Arthur De Jaegher kaapte de 3e plaats weg. Winnaar van het Open Belgisch Kampioenschap Standard Distance Triatlon Dylan Magnien werd 4e. Samen met de 18e plaats van Rosu en de 27e plaats van Verstraete wisten zij het dagklassement binnen te halen voor ATRIAC. KTT-Zamaro deed één plaats beter dan in Doornik vandaag. KTT-kopman Tom Suetens beschikte één week na zijn overwinning in de Ironman 70.3 van Mallorca nog steeds over snelle benen en liep naar de 5e plaats. Marco Akershoek (11e), Yorben Verboven (17e) en Jarne Verhaegen (31e) hielpen hun team mee naar de 3e plaats. 

In de tussentijdse eindranking neemt TRIGT dankzij de dagoverwinning de leiding. Zij hebben één punt voorsprong op ATRIAC die de tweede plaats bekleden. Belgisch Kampioen Ploegentriatlon LTTD-Oil Service staat op drie. 

De finishvideo’s en interviews met Jolien en Jelle vinden jullie via http://3athlon.be/jelle-jolien-en-de-top-30-van-sint-laureins-in-beeld/

De volledige daguitslag van de dames en heren individueel

De volledige daguitslag van de dames en heren per team