Valt T3 Series in Viersel in een beslissende plooi?

Met de Sprinttriatlon van Viersel staat na het omvormen van de triatlon van Weiswampach naar een duatlon, voor de eerste en enige keer een “gewone sprinttriatlon” op het programma. Op het programma staat 750 m zwemmen – 20 km fietsen – 5 km lopen. Thuisploeg KTT staat al jaren in voor een schitterende organisatie, en wist in het verleden ook al een BK Jeugd te mogen ontvangen. Een kwalitatieve organisatie met veel sfeer zit hen dus in de vingers, dus de 14 T3 Teams mogen zich aan een top editie verwachten deze zondag! 

In de ranking staat TRIGT-Arena momenteel afscheiden op kop. Zij lijken nu ook vol voor de eindoverwinning te willen gaan, sinds ze in Viersel hun zo goed als sterkste formatie aan de start brengen aan het Netekanaal. Met Peter Denteneer, Dylan Magnien, Michael Rosu, Erwin Vanderplancke en Edouard Verstraete zit een nieuwe dagoverwinning er mogelijks in voor de atleten uit Doornik. Christophe De Keyser staat momenteel op de deelnemerslijst, maar zijn deelname lijkt niet te zullen doorgaan sinds hij na de T3 van Weiswampach op hoogte stage is vertrokken om het einde van seizoen voor te bereiden. 

ATRIAC brengt in Viersel dezelfde ploeg als in Weiswampach aan de start, met uitzondering van Job Téblick. Hij wordt vervangen door Dieter Boeye, die dankzij zijn knappe top 10 plaats op het BK Kwarttriatlon in Izegem toont dat hij een basisplaats in de T3 selectie van de Antwerpse Triatlon en Duatlon Club meer dan verdient. Kopman blijft snelle zwemmer en Belgisch kampioen halve triatlon Alexis Krug. Hij zal het team met verder Wouter Vander Mast, Koen Veramme, Lander Dircken en Nick Thijs in de top 3 van het klassement proberen houden, en mogelijks TRIGT nog zoveel mogelijk het vuur aan de schenen proberen leggen. 

LTTD-Oil Service voelt ondertussen de hete adem van SP&O – Simac in hun nek. Met een allround sterke ploeg met atleten zoals Tom Mets, Sybren Baelde, Stijn Goris, Antonio Hernaert, Louis Naeyaert en Sven Vandenbroucke is ook hen eerste opdracht hun podiumpositie veilig stellen. Met een topresultaat kan de regerende Belgische kampioen Ploegentriatlon misschien zelfs ATRIAC van de 2e plaats stoten. Dagwinst is voor hen voldoende om met ATRIAC op gelijke hoogte te komen, of in te halen indien ATRIAC de tweede plaats in het dagklassement zou mislopen. 

SP&O-Simac lijkt ondertussen volledig onder stoom te zijn gekomen dit seizoen. Na hun dagwinst in Weiswampach staan ze op 5 punten verwijdert van het podium. Hoewel ze deze keer 2 van hun 3 kopmannen moeten missen (Tim Van Hemel en Jonathan Wayaffe), blijkt dit seizoen dat Neal Van Vaerenbergh een stap heeft gezet die groot genoeg is om jonge talenten zoals Tom Van Cappellen en Mika Vekemans te inspireren tot grootste prestaties. Snelle zwemmer Jonas De Wachter kan voor hen misschien een tactische rol betekenen, mocht hij ver van voor uit het water komen. Iets wat ook in de kaarten kan spelen van Bob Schaepherders en Lucas Van Deynze. 

Thuisploeg KTT-Zamaro doet voorlopig ook nog steeds mee voor een top klassering. Zij kiezen voor hun vaste formatie met Tom Suetens – de Belgische kampioen Sprinttriatlon en onbetwiste kopman -, hardzwemmer en rijder Adam Lambrechts, jonge veulens en snelle lopers Rik Malcorps, Yorben Verboven en Vince Van de Poel, en de heroptredende Jarne Verhaegen. KTT-Zamaro is de ploeg van de kempen, en tijdens hun thuiswedstrijd zullen zij toch nog dat tikkeltje extra kunnen voor eigen volk! 

De volledige startlijst voor zondag vinden jullie hier.