Verslag T³ Series Herderen

Korte en spannende formats vormen voor het derde jaar op rij de ingrediënten van ons nationale topcircuit. De beste teams strijden er tegen elkaar voor de titel van sterkste team van het land. De eerste manche van de T³ Series 2017 vond plaats in Herderen met een ploegenformule.

Afgelopen twee jaar werden de prijzen in de ploegenrace verdeeld onder Atriac en SMO-Specialized. Maar dit jaar mochten de ploegen met één atleet minder over de streep komen waardoor de kleinere teams misschien wel meer kansen zouden krijgen.

Al snel werd duidelijk dat er bij de heren geen kruid opgewassen was tegen de blauwe garde van KTT-Zamaro. Na het zwemonderdeel in het zwembad van Bilzen konden de Kempenaars zich met een voorsprong van meer dan 15 seconden ontspannen voorbereiden op het fiets- en looponderdeel in de late namiddag. We pikten nog een glimp mee van de individuele wedstrijd waarna het startschot werd gegeven voor een snelle wissel en hoge fietswattages. Een pittig parcours met strakke wind zorgde er voor dat tactische teamkeuzes beslissend konden zijn. Iemand achter laten in het zwemmen of toch maar voor de snelle fietsbenen kiezen?

KTT-Zamaro had in de drie disciplines de beste papieren en won oververdiend deze ploegenwedstrijd. TriGT-Arena kreeg het nog even moeilijk toen (nochtans sterke loper) Pierre Balty het moeilijk kreeg, maar de ploeg uit Doornik kon alsnog het zilver bemachtigen voor titelverdedigers uit het meetjesland SMO-Specialized. Atriac kon net als vorig jaar geen potten breken in de ploegenwedstrijd, maar de boys uit Antwerpen zullen er net als voorgaande jaren wel staan tijdens de individuele races en zo hun weg proberen knokken richting podium van de eindranking.

ludo-grafica.nl

Bij de dames stond er geen maat op ATRIAC onder leiding van Olympiër Katrien Versuyft. Met topzwemster Jolien Vermeulen zette het team meteen de snelste zwemtijd neer. TriGT-Fuji zette nog wel een snellere looptijd neer en EFC-ITC had een snellere fietstijd in de benen, maar de overwinning kwam nooit in het gedrang voor de Antwerpenaren. TriGT-Fuji pakte uiteindelijk het zilver voor het piepjonge TRIBE-Accent.

ludo-grafica.nl

ITC-EFC beëindigde de loopproef met slechts twee atletes waardoor ze volledig uit de tussenstand wegzakken. Brute pech dus voor dit sterke team onder leiding van Charlotte Deldaele dat wellicht een flinke concurrente was geweest voor het eindpodium.

  

De volgende manche staat gepland op vrijdag 30 juni in Geraardsbergen waar de atleten verschillende keren de muur op gestuurd worden. Alsof deze avondwedstrijd nog niet spectaculair genoeg wordt, zal een “battle of the sexes” nog een extra dimensie geven aan deze wedstrijd. Wij zijn benieuwd!

  • Bekijk de uitslag HIER.
  • Bekijk de ranking HIER

Alle info via: http://www.teamtriathlonseries.be/ en http://www.sportevents.be/t3-team-series/